JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ring internationellt över Internet till lokaltaxa
Nu går det att ringa över hela världen via Internet, till kostnaden av ett lokalsamtal. Programvaran som möjliggör detta heter Internet Phone.

För att kunna använda Internet Phone behöver den som ringer, såväl som den som blir uppringd, en dator som kan köra Windows, ett Internetabonnemang med tillhörande programvara för att koppla upp sig mot Internet, ett modem eller en fast linje och ett ljudkort.



Privatpersoner och företag


Internet Phone är utvecklat av Vocaltec, ett israeliskt bolag som under cirka tio år har utvecklat olika typer av röst- och ljudtillämpningar bland annat för nätverk och över telefonlinje. Sedan första januari finns programvaran på den svenska marknaden.

- I Sverige har vi cirka 400 000 potentiella kunder, hävdar Kent Olsson på Antera InformationsTeknologi AB som har den nordiska agenturen för Internet Phone.

- Vi säljer runt 55 programpaket om dagen och det redan innan den riktiga marknadsföringskampanjen startat. Kunderna är allt från privatpersoner till storföretag som Ericsson, Volvo och ABB. Den stora lanseringen drar vi igång första mars via våra 2000 återförsäljare. I Norge, där Internet Phone introducerades något tidigare, säljer vi mellan 115 och 120 programpaket om dagen.

Vocaltec har dessutom aviserat att man är på att utveckla en brygga mellan telenätet och Internet som innebär att man kan ringa över Internet med en vanlig telefon, om man inte har en persondator med ljudkort.



Telekatalog kommer


En speciell telefonkatalog över svenska Internet Phone-innehavare håller nu på att byggas upp, och den kan man få tillgång till via Antera InformationsTeknologi AB:s hemsida på Internet. Där finns även en global telefonkatalog, där alla som har Internet Phone i hela världen finns med.

Charlotta Zingmark

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)