JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. IBM och Synopsys i samarbete
IBM och Synopsys presenterade nyligen ett 6-årigt samarbetsavtal. Målet är att tillsammans utveckla verktyg och metoder för framtidens jättekretsar.

Konstruktörer i teknikens framkant konstruerar numera kretsar med runt miljonen grindar i 0,5 μm-processer. Men Synopsys och IBM tror inte att dagens verktyg och metoder håller måttet när kretsarnas geometrier krymper ytterligare och grindantalet skjuter i höjden.

Och det är hjälpmedel för dessa framtida jättekretsar företagsduon nu satsar på. Med gemensamma krafter skall man utveckla verktyg och metoder som klarar konstruktioner på hela 10 miljoner grindar och geometrier mindre än 0,25 μm.

IBMs bidrag är erfarenhet av kretsar med små dimensioner samt internt utvecklade verktyg. Synopsys, kungen i syntesriket, står för expertkunnande framför allt på syntesområdet.

Inom 18 månader väntas de första resultaten av samarbetet göra sin entré på marknaden. Marknadsföring och service skall Synopsys stå för. På det framtida programmet finns bland annat syntes, test och statisk tidsanalys.

Charlotta von Schultz

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)