JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Långa avstånd inget problem
Smidigare och enklare övervakning av industriprocesser på stora geografiska avstånd lovar företaget Hedin Tex som utvecklat en ny metod för överföring av data från avlägset placerade mätpunkter.

Tillämpningarna är många. Det kan handla om elektroniska mätsystem för vatten och avloppsledningar eller för larm och andra stöldskyddssystem.

Gemensamt för dessa är att stora mängder data behöver transporteras över seriella förbindelser. Om avstånden är stora kan överföringen lätt störas varvid en servicetekniker måste rycka ut för att avhjälpa felet.



Oberoende av protokoll


Med Hedin Tex nya metod ersätts modemen med så kallade linjedelare. En linjedelare består av tre sammanbyggda modem, signalförstärkare, en ingående ledning och två utgående. Linjedelaren arbetar oberoende av protokoll och kan därför automatiskt köras med den högsta hastigheten som systemet i övrigt tillåter.

Genom att signalen hela tiden förstärks kan man ansluta obegränsat antal mätstationer, sensorer, datorer eller annan mätutrustning utan att få effektförluster. Det maximala avståndet mellan två linjedelare får dock inte överstiga 21 kilometer. I så fall måste flera linjedelare anslutas.

Bland annat har det tyska försvaret beställt utrustning från Hedin Tex för att övervaka militära förråd.

Per Henricsson

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)