JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Intenna kastar in handduken
Antenntillverkaren Intenna i Kalmar är det senaste offret för telekomkrisen. Bolaget försattes i konkurs i måndags med en ackumulerad förlust på 59 miljoner kronor.
Intenna är specialiserat på små inbyggnadsantenner för bland annat Bluetooth, wlan och mobiltelefoni. Bland de kunder som redovisats finns Ericsson, Anoto och Compaq.

Företaget har dock inte lyckats få lönsamhet på verksamheten utan tvingats redovisa förlust de senaste fyra åren. För i fjol och för 2000 var förlusten till och med större än försäljningen och den ackumulerade förlusten uppgår till 59 miljoner.

Företaget har bantats kraftigt det senaste året och företaget har idag 32 anställda. Som mest fanns det 70 anställda men förra året flyttades produktionen från Kalmar till Kina. Den verksamheten bedrivs i ett samriskbolag och berörs inte av konkursen.

Varken företagets vd, Christoffer Kling eller konkursförvaltaren Eric Edström på advokatbyrån Hamilton & Co i Växjö har gått att nå för en kommentar. Det är därför oklart om det finns någon chans att bolaget kan rekonstrueras.

Uppenbart är dock att de två huvudägarna, Investor Groth Capital och det brittiska riskkapitalbolaget 3i, fått nog av förlusterna och inte heller sett någon vändning i sikte.

- Vi kommer inte att investera mer i bolaget. Det är inte lönsamt, säger Fredrik Lindgren på Investor till Barometern.

Per Henricsson
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)