JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Bluetooth har en helt egen avdelning på mässan. Där kommer 8-10 företag att ge exempel på konkreta tillämpningar, samtidigt som besökarna får chansen att fråga ut experterna om Bluetooth.
En av experterna i montern är Anders Edlund, ende europabaserade medlem av Bluetooths standardiseringsforum Special Interest Group och sällsynt gäst på den här typen av evenemang.

- Vi i Bluetooth SIG brukar rätt sällan delta på mässor, så jag ser det här som ett spännande test. Det är en intressant idé att visa upp Bluetooth-tillämpningar på det här viset.

Bland det som kommer att visas finns en helt trådlös sensor som ABB har utvecklat och som används i pumpstationer för Oslos dricksvatten. Anoto har tagit fram en penna som digitaliserar det som skrivs eller ritas och det digitala formatet kan sedan skickas via telefon eller pc och vidare via Internet till valfri mottagare.

UPS använder en streckkodsläsare i armbandsformat, och konkurrenten FedEx har ett system där inskannad information överförs direkt till lastbilarna. Wayfinder är ett portabelt navigationssystem som bygger på koppling mellan en GPS och din mobiltelefon.

Ericsson och Nokia har var sitt eget hörn i temaparken. Under mässans fyra dagar kommer även ett 40-tal miniseminarier kring Bluetooth att hållas av branschens företag.

Elias Nordling
MER LÄSNING: