JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Vågformsgenerator för pc i världsklass
Företaget Strategic Test har utvecklat vad man påstår är väldens snabbaste vågformsgenerator i PCI-kortsformat. Kortet klarar 125 miljoner samplingar per sekund på två kanaler samtidigt.
I slutet av maj lanserade Strategic Test vågformsgeneratorn UF6031, som är ett PCI-kort för persondatorer. Generatorn innehåller DA-omvandlare med 14-bitars upplösning som klarar att alstra komplexa analoga signaler med hastigheten 125 MSa/s.

Kortet har två kanaler som båda klarar att sampla med högsta hastighet. Ett minne om 512 Mbyte stöder de två kanalerna.

Vågformsgeneratorn har en 3dB-bandbredd på 60 MHz (utan filter), ett signal-brus-förhållande som är större än 72 dB, en överhörning (crosstalk) som ligger under -80 dB. Den totala harmoniska distorsionen är dessutom bättre än -57 dB.

UF6031 kan användas för att alstra vågformer som är definierade i programmen Matlab, Labview, Vee eller Dasylab. Den kan också kombineras med ett digitaliserarkort (digitizer). Digitaliseraren används då för att spelar in "verkliga" analoga signaler som man vill ha för att testa olika produkter med, medan UF6031 används för att spela upp signalen då testet utförs.

Kortet har kontakter för extern klocka och trigger, så att det kan synkroniseras med extern utrustning. Som tillval kan generatorn även levereras med fyra digitala utgångar, som kan synkroniseras med de analoga. De digitala kanalerna kan exempelvis användas för att skicka statusmeddelanden till annan utrustning.

UF6031 kostar mellan 5 558 och 12 985 US-dollar beroende på storleken hos det inbygga minnet. Strategic Test har huvudkontor i Åkersberga, utanför Stockholm.

Anna Wennberg
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)