Teknikens färgåtergivning har nyligen testats på en mindre försöksskärm och gav enligt företaget bästa möjliga resultat. Senare i år siktar företaget på att demonstrera bilder av tv-kvalitet på en 17 tums skärm. Riktigt lika ljusstarka som vanliga tv-skärmar tycks dock inte de platta skärmarna kunna bli. Medan I Fire tror att deras teknik ska kunna uppnå mellan 150 och 200 cd/m2, ger moderna tv-apparater minst 300 cd/m2.
å andra sidan lovar företaget skärmar som endast är några få millimetrar tjocka. Dessutom blir de både enklare och billigare att tillverka och mindre känsliga än alternativa platta tekniker. Skärmarna innehåller varken gaser eller vätskor och kräver inte vakuum. Tillverkningen kräver heller inga halvledarprocesser utan är främst baserad på screentryckning av tjockare filmer.
Tekniken har väckt intresse inom skärmindustrin och TDK har redan köpt en mindre andel i I Fire i utbyte mot licens att utveckla skärmar av mått upp till 30 cm baserade på tekniken. Riktigt stora teveskärmar är dock I Fires verkliga mål och man siktar på att så småningom samarbeta med något lämpligt företag inom konsumentelektroniksektorn. Företaget har nyligen utvärderat en prototyp för en drivkrets för oorganiska elektroluminiscenta teveapparater i storlekar upp till 106 cm.
Gittan Cedervall