JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Irnova får miljonorder från Kina
Den svenska bildsensorspecialisten Irnova har fått en order värd cirka 12 miljoner kronor från en kameratillverkare i Kina. Det är företagets ir-sensor som detekterar växthusgasen SF6 som rönt extra intresse i och med att Kina nu skärper sin lagstiftning för att minska gasläckor som påverkar miljön.
Det var i somras som Ironva lanserade sensorn som kan detektera växthusgasen SF6 (svavelhexafluorid), en gas som bland annat läcker från transformatorstationer. Redan vid introduktionen påpekade företaget att den nya ir-sensorn har hög tillväxtpotential inom Kina (se länk).

Irnova – som är specialiserat på så kallade Qwip-detektorer (Quantum Well Infrared Photodetector) –  avslöjar inte kunden, men det handlar om en första order med leveransstart i mars.

Företagets SF6-detektorer finns som fokalplansmatris, FPA (Focal Plane Array), eller integrerad med en termokammare (dewar) med en kylare, så kallade DDCA (Detector Dewar Cooler Assembly). I detta fall handlar det om den senare varianten, alltså kompletta kylda QWIP DDCA.

– Ordern stärker avsevärt vår position inom detektorlösningar för industriella, civila applikationer och visar att vår fortsatta globala satsning ger resultat, säger företagets vd Ulrika Nordén Lidberg i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)