JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mät för telekom
Tektronix lanserar fem nya digitala oscilloskop. Siktet är inställt på konstruktörer som utvecklar produkter för tele- och datakommunikation.

TDS 700C och TDS 500C är namnen på Tektronix två nya oscilloskopfamiljer. De totalt fem medlemmarna är skräddarsydda för att passa konstruktörer av kommunikationsprodukter exempelvis växlar, routrar och utrustning för videokonferenser.

Nykomlingarna kan sampla snabbt, upp till 4 GSa/s. Skärmen kan uppdateras med en hastighet motsvarande hela 400 000 svep per sekund tack vare funktionen Instavu - ett påfund som Tektronix tidigare lanserat. Fullt jämförbart med ett avancerat analogt oscilloskop alltså.

De båda familjerna behöver inte heller skämmas för sig vad bandbredd och minneslängd anbelang-ar - bandbredden ligger på 1 GHz, minneslängden på 8 Mbyte.



Färdiga masker


Hur har Tektronix då anpassat oscilloskopen för kommunikationstillämpningar? En användbar finess är en uppsättning färdiga masker för data- och telekom för olika standarder.

Användaren kan då enkelt undersöka om konstruktionen följer en viss standard genom att betrakta skärmen där en lämplig mask ritas upp tillsammans med den uppmätta signalen. Tektronix erbjuder masker för 39 olika standarder, från DS-0 till Gigabit Ethernet. Den som vill kan skapa egna masker.

Företaget presenterar också sju tillbehör, mest intressant är kanske den differentiella proben P6247 med en bandbredd på hela 1 GHz.

Konstruktörer med optokomponenter på kortet kan även ha nytta av en ny optisk logikprob och optoelektriska konverterare.

Charlotta von Schultz

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)