JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Än lever effektmetern
Snabbare mätningar, enklare handhavande och lägre pris är tre tunga argument för Hewlett- Packards nya generation effektmetrar.

- Effektmetern har trotsat alla prognoser som förutspått dess död. Istället växer marknaden med fem procent årligen fram till år 2000, säger Ray Leever som är marknadsansvarig på Hewlett-Packard.

- Det är den snabba utvecklingen inom mobil kommunikation som lett till den växande efterfrågan.

Hewlett-Packard, som enligt analysföretaget Prime Data har drygt 50 procent av världsmarknaden, lanserar därför en ny generation instrument för både konstruktionsarbete, produktionstest och fältservice.

- De nya instrumenten med tillhörande sensorhuvuden är snabbare, enklare att använda, noggrannare och dessutom billigare än föregångarna, hävdar Ray Leever.

Den nya EPM-serien har en eller två kanaler. Det enkanaliga instrumentet EPM- 441A klarar upp till 200 mätningar per sekund, vilket är tio gånger snabbare än föregångarna uppger HP. Just snabbhet är en viktig egenskap när instrumentet används vid produktionsprovning.



Två nya sensorhuvuden


Till instrumenten finns två nya sensorhuvuden med 90 dB dynamik (-70 dBm till +20 dBm). ECP-E18A går till 18 GHz och ECP-E26A till 26,5 GHz. Sensorn är indelad i två mätområden med en omkopplingstid på typiskt 25 ms.

Kalibreringsvärdena för sensorhuvudena är lagrade i EEPROM som automatiskt laddas ner till instrumentet vid start.

De nya instrumenten är kodkompatibla föregångaren HP437B vilket innebär att man inte behöver skriva om testprogrammen vid en uppgradering.

Per Henricsson

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)