JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Snabba enkla små grindar
Fairchild har lanserat en familj med snabba logikkretsar där varje krets innehåller en enda grind.

En eller ett par extra grindar kan många gånger vara en billigare och snabbare lösning än en omkonstruktion av kretskortet eller asicen. Må vara att lösningen varken är tjusig eller ingenjörsmässig.

Men det gäller att den extra grinden får plats på kortet. Om signalerna ska bibehållas i någorlunda form och ledningsdragningen ska bli hyfsat enkel bör den extra grinden dessutom kunna placeras i princip var som helst.

Just dessa problem har Fairchild adresserat med sin senaste samling enkla grindar, kallade Tiny Logic. De levereras kapslade i den lilla SOT23-5-kapseln.



Tre varianter


Familjen har tre medlemmar. De snabbaste, i UHS-serien, kan matas med mellan 1,8 och 5,5 V. Även när de drivs med 3 V kan de gränsa till 5 V-kretsar.

HS-serien är något långsammare, de har en fördröjningstid på 4 ns vid 5 V matning. Dessa kretsar fungerar vid matning mellan 2 och 6 V.

HST-serien, slutligen, kan översätta TTL-nivåer till CMOS-nivåer och vice versa. De matas med 5 V och har en typisk grindfördröjning på 7 ns. Samtliga levereras på rullar med 250 eller 3 000 kretsar.

Adam Edström

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)