JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Viktigt veta vilka verktyg som fungerar tillsammans
Malmöbaserade Nohau hjälper till att pussla ihop hela utvecklingsmiljöer för inbyggnadstillämpningar.


Beslutsvåndan infinner sig lätt när man ska välja hjälpmedel för programutveckling för inbyggnadsprocessorer. Det finns ju så många verktyg på marknaden och antalet möjliga kombinationer är naturligtvis ännu större.

Det är här Nohau Elektronik vill komma in i bilden. Företaget, som distribuerar verktyg från ett stort antal fristående leverantörer, har specialiserat sig på att sätta ihop en fungerande utvecklingsmiljö till kunderna.

- Ingen tillverkare klarar hela kedjan idag och därför måste man använda hjälpmedel av ett antal olika fabrikat, säger Greger Andersson som är marknadsansvarig på Nohau.

- Vi kan spara mycket tid åt kunderna genom att pussla ihop miljön åt dem.

Företaget tar först reda på vad kunden egentligen behöver. Vad är det för typ av tillämpning? Hur stort är minnet? Vilken processor hade man tänkt sig? Och vad har man för utvecklingsmiljö idag? Sedan föreslår Nohau en eller ett par paketlösningar med konstruktionshjälpmedel, realtidsoperativsystem och felsökningshjälpmedel. Företaget erbjuder även utbildning.

Kunden får alltså utvärdera hela miljöer, istället för att utvärdera ett stort antal fristående verktyg som kan kombineras på olika sätt. Här ligger en stor del av tidsbesparingen.

Om integrationen trots allt inte fungerar så är det Nohau och inte kunden som kontaktar de inblandade leverantörerna för att ta reda på var problemet ligger. Även här sparar kunden tid.

CvS

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)