JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Vissa styrkretstillverkare föredrar sina egna verktyg
Toshiba är en av många kiselleverantörer som erbjuder en egen komplett utvecklingsmiljö för sina styrkretsar. Företaget har nyligen givit sina verktyg en rejäl uppfräschning.


Fristående leverantörer i all ära. Men för enklare processorer och styrkretsar tar fortfarande kiselleverantören huvudansvaret för utvecklingsmiljön. Toshiba är ett exempel.

- Vi kan våra kretsar och erbjuder därför de bästa verktygen för felsökning, säger Pontus Oldberg, stödingenjör på Toshiba Electronics Scandinavia.

Toshiba erbjuder emulatorer, ROM-monitorer och simuleringsmotorer för felsökning av företagets 8- och 16-bitars styrkretsar. Än mer intressant är kanske uppryckningen på utvecklingssidan. Pontus Oldberg har på egen hand utvecklat den nya miljön Codeplanner.

- Jag ville komma bort från vår gamla DOS-baserade miljö, säger han.

Nykomlingen har visserligen DOS-verktygen i botten men de har kapslats in i ett skal med Windowskänsla. Förutom redigerare, kompilatorer och simulator erbjuds även projekthantering för att hålla rätt på alla filer i projektet.

Användarvänlighet har varit en ledstjärna. Man slipper exempelvis beskriva avbrottsvektorer, I/O-adresser och pekare till rutiner. När man startar ett nytt projekt skapas ett färdigt skelett som hanterar allt sådant. Sedan kan man koncentrera sig på utvecklingen av den egna tillämpningen.

Som en inkörsport till nya Toshibakunder erbjuds även ett startkit med utvecklingsmiljön, programexempel plus ett utvärderingskort.

Nämnas bör att Toshibas kretsar även har stöd från fristående leverantörer av hjälpmedel såväl som realtidsoperativsystem.

CvS

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)