JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Växtvärk hos Ericssons halvledartillverkning
På Ericsson Microelectronics har den stora efterfrågan på krafttransistorer till radiobasstationer och satellitsystem lett till växtvärk. Företaget kan inte leverera i den takt kunderna önskar.


- Som läget är idag har vi inte möjlighet att tacka ja till alla intresserade köpare som kontaktar oss. Leveranstiden till kunderna blir också längre än önskat, säger Bengt Callmer, informationschef på Ericsson Microelectronics.

Det är främst bristen på produktionsutrustning och monteringsutrustning som begränsar produktionsförmågan.

- Vi ser inga tecken på att efterfrågan kommer att avta. Vi har behov av mer personal inom effekttransistorområdet och nyanställningar kommer att bli aktuellt både här i Sverige och i Morgan Hill, Kalifornien, där intrimningen av transistorerna sker, säger Bengt Callmer.

Försäljningen har fördubblats under det senaste året och kommer i år att ligga på en dryg halv miljard. Enligt uppgifter i Dagens Industri väntas försäljningen stiga till tre miljarder kronor inom de närmaste åren, en siffra som inte har gått att få bekräftad. För att möta det växande behovet, kommer produktionsenheten RF Powers under våren att lansera en rad nya effekttransistorer för radiobasstationer, se Elektroniktidningen nr 5/00.

Ericsson Microelectronics bildades den 1 februari i år av det som blev kvar av Ericsson Components när verksamheten i Energy Systems såldes till Emerson Electric. Ericsson Microelectronic tillverkar och säljer halvledarkretsar till mobiltelefoner, basstationer och växlar samt har en distributionsverksamhet för komponenter. Omsättningen förväntas bli ungefär 6 miljarder kronor i år.

Lisa Ringström

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)