JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Norrtelje tar språng mot börslansering
Norrtelje Elektronik får ny huvudägare, som planerar för fortsatt snabb tillväxt.

Samtidigt köper Norrtelje upp Arningefirman Euro Supply Nordic, som är konsulter inom produktionsplanering. Syftet är att kunna samordna produktion internationellt.



Det är en ägargrupp bestående av 20 personer, med finansmannen Sten Dybeck i spetsen, som nu tar över 60 procent av aktierna i kontraktstillverkaren Norrtelje Elektronik. Företaget har 220 anställda. De tre personer som hittills har ägt firman - Mats Hultin, Peter Jansson och John Olof Karlsson - stannar kvar som minoritetsägare.

- Redan för tre år sedan började vi titta på olika alternativ till hur vi kan gå vidare och utveckla företaget. Vi har tittat på hur vi som en lokal tillverkare i Norrtälje ska kunna matcha och komma vidare på en global marknad, säger Mats Hultin som är vd.

Han påpekar att för att behålla nuvarande kunder och för att kunna ta längre produktioner gäller idag att kunna erbjuda tillverkning i alla världsdelar. Inte bara i Norrtälje.

Nu köper Norrtelje Elektronik företaget EuroSupply Nordic, en fem personer stark konsultfirma inom produktionsplanering och -anpassning. Euro Supply Nordic ligger i Arninge utanför Stockholm. Med köpet följer ett globalt nätverk med produktion- och materialkontakter. Norrtelje Elektronik räknar med att öka omsättningen från 220 till 300 miljoner i år. På tio år har företaget vuxit från 20 anställda, mycket tack vare vågen av outsourcing hos storföretagen.

Bland kunderna finns Allgon, Atlas Copco och Ericsson, och produktområdena är bland annat medicinsk elektronik, satellitmottagare, mobiltelefonsystem, bankers betalningsterminaler samt kommunikationsutrustning för det vanliga elnätet.

Den nya ägargruppen hoppas på börslansering senast under år 2005 och inofficiell aktiehandel redan i höst.

GRETHEL HJUBERGER

Norrtelje Tidning

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)