JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Atmel jobbar med finansieringsfrågan
Atmel jobbar nu intensivt tillsammans med svenska staten och andra svenska intressenter för att få fram en total finansieringsplan för en eventuell halvledarfabrik i Sandviken.


Så sent som för ett par veckor sedan var Atmels vd och ekonomichef i Sverige. Men när Elektroniktidningen frågar Atmels Sverigechef Apostolos Tselidis om vad som hänt på sistone tonar han ner betydelsen av besöket. Han ger istället bilden av ett intensivt kontinuerligt arbete.

- Vilket möte? Vi har många möten och jag kan inte påstå att det finns något senaste nytt. Det gäller att få fram ett totalt finansieringspaket och det är inget som sker över en natt.

- Det diskuteras utbildningsfrågor, finansieringsfrågor och allt möjligt. Vi har sagt sedan januari att Atmel inte ger några kommentarer. Det är bättre att koncentrera sig på att jobba.

Svante Nordh, som drivit frågan hetast från Sandvikens kommuns sida, tycker att Tselidis bild av kontinuerligt arbete stämmer bra.



Alla vill se resultat snart


- Alla inblandade parter vill naturligtvis se ett resultat, vare sig det blir positivt eller negativt. För egen del är Svante Nordh däremot inte längre lika inblandad i det dagliga arbetet som tidigare.

- Vi har ju gjort våra insatser för att få en tillverkare att bli intresserad och för att etablera ett nätverk i Sverige, säger Svante Nordh som just nu alltså inte har så stora möjligheter att påverka processen.

Nu hänger det, förutom på Atmel, bland annat på regeringen, högskolor och andra finansiärer om det blir någon svensk fabrik och var den i så fall ska ligga.

- Det finns inget som tyder på att den skulle hamna någon annanstans än i Sandviken så jag sover lugnt om natten, säger Svante Nordh.

Alexander Kristofersson

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)