JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Halvledarfabrik färdig på rekordtid
Redan 14 månader efter första spadtaget är Siemens och Motorolas nya halvledarfabrik i White Oak, Richmond, USA, i produktion. Byggtiden är rekordsnabb, uppger företagen.


(Elektroniktidningen, Virginia)

Siemens och Motorola behövde bara 11 månader för att bygga den nya halvledarfabriken i White Oak, Virginia. Sedan tog det ytterligare tre månader att få igång produktionen, vilket är rekordsnabbt enligt företagen. Det snabba färdigställandet av produktionen förklaras till stor del av att processtekniken lånats från Siemens fabrik i Dresden.

De första produkterna är 64 Mbit DRAM som tillverkas i en 0,25 μm-process på åttatumsskivor. Kretsarna sägs vara världens minsta DRAM. Förutom DRAM kommer fabriken i White Oak senare i år att producera FSRAM och så småningom även logikkretsar.

Fabriken, som kostat 1,5 miljarder dollar, ägs till lika stora delar av Siemens och Motorola. Siemens har visserligen redan 100 fabriker i USA men detta är företagets första amerikanska halvledarfabrik.

Motorola ska ansvara för fabrikens FSRAM-produkter medan Siemens sköter DRAM- delen.

- I framtiden kommer vi att kunna ha en volymproduktion runt 20 000 DRAM-kretsar per månad, lovar Andreas von Zitzewitz chef för Siemens globala minnestillverkning.

- Siemens har nu halvledarfabriker i Europa, Asien och USA som tillsammans kommer att kunna möta en ökad efterfrågan på DRAM.

Susan Kelly

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)