JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Solectron utökar på tre fronter
Solectron tar över NCRs tillverkning, bygger en stor fabrik i Rumänien och utökar sin verksamhet i Brasilien.


Den amerikanska kontraktstillverkaren Solectron har den senaste veckan genomfört tre storaffärer som väsentligt expanderar företaget.

För det första har man tagit över all tillverkning från datortillverkaren NCR, inklusive fabriker, inventarier och personal. Affären uppges vara värd 100 miljoner dollar, och berör 1 200 personer i USA och på Irland. I överenskommelsen ingår att Solectron ska stå för alla NCRs tillverkningsbehov i fem år framöver.

För det andra ska man bygga en högvolymfabrik i Timisoara i Rumänien. Verksamheten i Rumänien ska komma igång redan till sommaren, men då i hyrda lokaler. Den egna fabriken, som tar 18 månader att bygga upp, blir 25 000 kvadratmeter stor och får 1 500 anställda. Med Timisoaraanläggningen har Solectron etablerat sig i tre låglöneregioner: Kina, Mexico och Östeuropa.



Köpt av Ericsson


För det tredje ska man mer än fördubbla sin kapacitet i Brasilien. Den fabrik man köpte av Ericsson för drygt ett år sedan räcker inte för behoven, så nu bygger företaget en ny, drygt 27 000 kvadratmeter stor fabrik intill den gamla. Man väntas nyanställa över 1 100 personer.

Brasilienanläggningen kommer att omfatta mycket mer än ren produktion. Exempelvis ska man syssla med konstruktion och produktutveckling i ett så kallat produktintroduktionscentrum, liknande det som Solectron nyligen etablerat i Norrköping och Stockholm. Att erbjuda kunderna hjälp med logistik och distribution ingår också i planerna.

I och med utökningarna får Solectron nästan 25 000 anställda på 25 orter.

Adam Edström

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)