JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Koreaner attackerar Micron
Koreanska DRAM- tillverkare anklagar nu sin amerikanska konkurrent Micron för att vara ansvarig för överskottet på minnesmarknaden.


Den koreanska halvledarindustrins branschorganisation, KSIA, hävdar att amerikanska Micron trots en global överkapacitet under 1997 tredubblade sin tillverkning av DRAM-kretsar till 30 miljoner kretsar per månad.

Under samma period, hävdar KSIA, drog de koreanska företagen drastiskt ner sina expansionsplaner, något som man även avser att göra under 1998.

Micron hävdar dock att företaget inte ökade sin kapacitet tillnärmelsevis lika mycket som de koreanska tillverkarna under 1997. Dessutom menar företaget att man är den enda tillverkaren som för närvarande inte säljer minnen till förlustpriser.

KSIA tillbakavisar alla anklagelser, i många fall från Micron, rörande prisdumpning. Det amerikanska handelsdepartementet har dock preliminärt fastställt att såväl LG Semicon som Hyundai gjort sig skyldiga till prisdumpning.

De koreanska kretstillverkarna har också upprörts av att halvledarorganisationen World Semiconductor Council nyligen beslutat att medel från den internationella valutafonden, IMF, inte får utnyttjas av Korea för att hjälpa landets kretstillverkare.

Gittan Cedervall

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)