JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Låt kalibreringslabbet komma till dig
Spara tid genom att kalibrera på plats. Den uppmaningen kommer från mätinstrumentleverantören Hewlett-Packard i Kista som inom kort får ett rullande laboratorium.


- Till att börja med kommer vi att dela kalibreringsbussen med England och resten av Norden, berättar Vidar Wernöe som är nordenansvarig för service och kalibrering på Hewlett-Packard.

Tanken är att större kunder, som till exempel Ericsson i Kumla, kan få alla instrument i en produktionslinje kalibrerade på plats.

- Genom att instrumenten inte behöver skickas till Kista kan kunderna spara in ett par dagar, förklarar Vidar Wernöe.

Bussen kan konfigureras beroende på vilka instrument kunden har men riktigt allt klarar den inte.

- En del instrument måste ändå skickas iväg men med god planering behöver det inte ta längre tid än att kalibrera på plats.



Utökad verksamhet


I dagarna har HP dessutom invigt sitt nya service- och kalibreringslab i Kista. Därmed är verksamheten från Ericssons service- och kalibreringslab helt integrerat med HPs eget.

- Vi köpte verksamheten på rot i oktober 1996 och har successivt flyttat över verksamheten till våra egna lokaler, berättar Lars Blomqvist som är servicechef.

I uppgörelsen med Ericsson åtog sig HP ett totalansvar för all kalibrering och service förutom instrument från Rohde & Schwarz, Wandel & Goltermann, Tektronix och Anritsu.

- Vi får bland annat in febertermometrar och mekaniska vågar. Men de slussas vidare till andra ställen för kalibrering eller reparation, avslutar Lars Blomqvist.

Per Henricsson

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)