JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ett Sverigepaket för elektronikskrot

Med hjälp av en enkel kartong och Posten ska Sverige dammsugas på elektronikskrot för återvinning.


Kartongen säljs av Elfa för ett par hundra kronor, placeras någonstans i landet, på en skola, hos hobbyelektrikern eller i det lilla, lilla företaget där den fylls med allsköns elektronikskrot från Elfa eller annorstädes. När kartongen är fylld ska det bara vara att ringa Posten Företagspaket för hämtning till Gotthard Ragn-Sells Elektronikåtervinning.

De som minns de misslyckade projekten Returtelefoni, som skulle dammsuga Sverige på överblivna mobiltelefoner, och Simba som skulle göra detsamma för batterier, är kanske lite skeptiska. Denna gång är planerna också mer försiktiga.

Elfas vd Per G Lindberg är nöjd om 1 500 kartonger säljs i år, en anmärkningsvärt låg siffra med tanke på att flödet ut från Elfa är ett par tusen paket om dagen och att kartongen marknadsförs i Elfakatalogen och i pressen.

- Marknadsundersökningen visade på stort intresse men vi är tveksamma till om kunderna verkligen är beredda att betala. Det är en ny produkt och den är inte alldeles gratis, säger Per G Lindberg.

Kerstin Lundell

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Rainer Raitasuo

Rainer
Raitasuo

+46(0)734-171099 rainer@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)