JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Framgång i USA för Dynarcs DTM-växel
Svenska Dynarc har levererat sina DTM-växlar till amerikanska Airpower Communications.


- Att få en amerikansk referensinstallation är väldigt viktigt för vår fortsatta marknadsföring på den amerikanska marknaden, säger Dynarcs vd Olov Schagerlund.

Airpower Communications, som är en lokal nätoperatör i Los Angeles, ska under några månader testa och utvärdera Dynarcs teknik i sitt bredbandsnät, ett kombinerat radiobaserat och fiberoptiskt nät.

Om allt går vägen kan Airpower komma att investera i ett stort antal DTM-växlar - nätoperatören har ambitionen att bygga ett nätverk som täcker hela USA med start nästa år. Det återstår dock att skaffa riskkapital för projektet. Dynarc vill därför inte ge några prognoser om vilken volym det kan röra sig om.

Dynarc har sedan tidigare ett tiotal kunder, främst svenska universitet och stadsnätsoperatörer. Företagets strategi har varit att först satsa på dessa segment för att sedan ta steget mot större operatörer.

- Siktet har hela tiden varit inställt på riktiga nätoperatörer, och nu börjar det verkligen lossna, säger Olov Schagerlund.

Han berättar att ett antal icke namngivna större nätoperatörer, både svenska och utländska, för närvarande testar företagets DTM-produkter.

DTM, Dynamic synchronous Transfer Mode, är en kretskopplad stamnätsteknik för blandad paket- och realtidstrafik. Dynarcs använder DTM för att bära Internettrafik och företagets växlar kan hantera trafik upp till 6,6 Gbit/s.

Charlotta von Schultz

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)