JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Lucent störst på kommunikationskretsar
Halvledarkretsar för kommunikationsprodukter fortsatte att växa starkt under fjolåret. Det visar färska siffror från Dataquest.
Tillväxten för kommunikationskretsar är starkt kopplad till framgångarna för mobiltelefoni och fiberoptisk kommunikation. Företag som satsade på dessa områden avancerade på Dataquest rankinglista som även i år toppas av Lucent Microelectronics. Företaget har växt med 21,7 procent till 3,3, miljarder dollar. Det är något mindre än vad markanden växte med, vilket var strax över 23 procent.
 
En viktig nyckel till framgång är att ha tillämpningsspecifika kretsar, ASSP, eftersom de vinner mark på bekostnad av de generella, skriver Dataquest. För första gången tog sig Qualcomm in på tio-i-topplistan och placerade sig på en tiondeplats. Det är företagets framgångar med kretspaket till CDMA-telefoner som förklarar lyftet.
 
Avancerade gjorde också Intel, som förvärvat bland annat Level One och DSP Communications. Företaget avancerade från femte till fjärde plats och är mycket nära att knipa tredjeplatsen från Texas.
 
Conexant klättrade två placeringar från nionde till sjundeplats. Orsaken är företagets envetna satsningar på funktionsspecifika kretsar både för trådlös och fast kommunikation. ST Microelectronics avancerade en plats av samma skäl som Conexant, skriver Dataquest.


Per Henricsson
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)