JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Moteco utvecklar antenner för Bluetooth
Antenntillverkaren Moteco har bildat ett dotterbolag kallat Gigaant som ska utveckla och tillverka antenner för Bluetooth och andra standarder som använder det fria 2,4 GHz-bandet.
Det nystartade Lundaföretaget Gigaant har tagit fram tre antenner för 2,4 GHz-bandet.
 
Det är en traditionell halvvågsantenn, en halvvågsantenn som integreras i produkten och snäpps fast på kretskortet och slutligen en miniatyriserad modell för ytmontering.
 
Alla tre antennerna säljs som standardprodukter men kan också modifieras efter kundernas krav. Förutom utvecklingsresurser har företaget tillgång till mätlabb och produktionskapacitet.
 
Den större halvvågsantennen har en förstärkning på 1,5 dBi, är anpassad till 50 * och behöver inget jordplan. Antennen finns i två versioner: med SMA-kontakt eller för ytmontering på kretskortet.
 
Den mindre halvvågsantennen är avsedd att byggas in i den färdiga produkten, snäpps fast på kretskortet och har en lägre antennförstärkning på 0 dBi.
 
Den minsta modellen som löds fast på kretskortet är inte större än 15 ¥ 10 ¥ 4 mm. Den behöver ett jordplan och antennförstärkningen är beroende av hur stort jordplanet är liksom utformningen av kretskortet. Antennen är anpassad till 50 *.


Per Henricsson
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)