JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Allt runt datorn får Bluetooth
Pekdonstillverkaren Logitech ska tillsammans med Motorola ta fram en hel serie trådlösa datortillbehör byggda på Bluetoothteknik. De första produkterna ska visas på Comdex i november.
Möss, styrkulor, tangentbord och webbkameror - alla dessa produkter är som gjorda för att kommunicera med datorn via Bluetooth. Och precis det tänker amerikanska Logitech göra.
 
Företaget har tidigare använt 27 MHz-bandet för sina trådlösa datormöss och tangentbord, men man har en rad andra tillbehör som också kan kopplas trådlöst till datorn.
 
Bluetoothprodukterna blir helt nykonstruerade. Det handlar alltså inte om att förse tidigare produkter med ny teknik. På Comdexmässan i november ska de första prototyperna visas upp, och i handeln ska de första produkterna dyka upp senast nästa sommar. Den exakta tidpunkten hänger till viss del på hur snabbt priserna på Bluetoothkretsar sjunker.
 
Utvecklingen görs tillsammans med Motorola, och man kommer enbart att använda denna tillverkares Bluetoothkretsar. Logitech torde därmed bli Motorolas första betydande Bluetoothkund. Denna halvledarjätte var definitivt inte tidigt inne på Bluetooth, men numera är man en av de nio företag som utgör styrgruppen till Bluetooth Special Interest Group.
 
Tillsammans med olika partner tänker Motorola också utveckla produkter för så skilda tillämpningsområden som persondatorer, bilar och mobiltelefoner. Samarbetet med Logitech torde alltså följas upp av fler liknande överenskommelser i andra branscher.


Adam Edström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)