JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Uppstickaren Hotsip vill bli global IP-telefonijätte
Den nya svenska systemleverantören Hotsip AB, som startade verksamheten i slutet av 1999, hoppas ta upp konkurrensen om SIP-telefonisystem.
e traditionella telekomleverantörerna satsar alla på IP-telefoni. Men tidigare har de prioriterat telekomvärldens IP-telefonistandard H.323, i stället för Internetvärldens alternativ Sip. Det underlättar naturligtvis för uppstickare som vill in på marknaden.
 
- Vi har ambitionen att bli en global leverantör och ha flera hundra anställda. Vi har finansiering för att klara detta mål, säger Hotsips vd Jens Lundström.
 
- Vi skall lansera en SIP-server och en SIP-tjänsteserver i höst. Vi är före Nokia och Ericsson när det gäller SIP-produkter, säger Lundström.
 
- Vi bygger system för Internetoperatörer som har upp till tre miljoner abonnenter, säger han.
 
Hotsip känner väl till Telias vision för Golden Gate och hoppas komma in som leverantör på den nya marknaden. På företaget räknar man med att SIP slår igenom med stor kraft i telekombranschen. Prototyperna kommer 2001 och tekniken får en bredare spridning om två till tre år, lyder prognosen.
 
Idag har man drygt 30 anställda, de flesta från Telia, Ericsson och Ellemtel.
 
Hotsip är först i Europa att satsa helt på SIP. Den största konkurrenten är Dynamic Soft i USA, anger Lundström.
 
Man utvecklar produkter för flera versioner av Unix men vill inte närmare redovisa vilken utvecklingsmiljö som används. Huvudfinansiär är svenska Speed Venture.


anv_13 anv_13
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)