JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nöjda besökare och utställare
Fram till och med torsdagen passerade drygt 7 600 personer vändkorsen till Komponentmässan. Det är inte fler än på förra Göteborgsmässan. Men de besökare som kommit är nöjda, liksom de flesta utställare.
Igår, torsdag, kom 3082 personer, vilket ger en totalsiffra hittills på strax över 7600. Trots de måttliga besökarsiffrorna är onekligen mässan en framgång. Enligt arrangörerna är antalet besökare visserligen i paritet med förra Komponentmässan, men de stannar längre.
- Vi har haft betydligt fler återbesökare än sist. Det gäller både onsdagen och torsdagen, säger Ulla Oddhammar, projektledare på Svenska Mässan.
Troligen har seminarierna spelat stor roll. Dessa har överlag varit välbesökta och fått goda betyg av de besökare som Elektroniktidningen pratat med.
De flesta utställare är också nöjda, i synnerhet på produktionssidan. Hos Siemens säger Oscar Heydorn att man haft fullt i montern i princip hela tiden, och att det kommit mycket folk från både befintliga och potentiella kunder.
- Det här är jättebra för oss. Jag förstår inte hur man kan låta bli att ställa ut här, säger Heydorn.
Andra nöjda utställare är exempelvis Mydata, Philips och AD-Contakt.
- Visst, vi har en stor dyr monter, och man kan aldrig på förhand veta vad en mässa ger. Men jag är övertygad om att det är värt investeringen, säger Stefan Larsson på AD-Contakt.
även bland komponentdistributörerna är stämningen över lag positiv, bland såväl stora som små. Ericsson, Bejoken, Insight Memec och Satco är några av de som spontant säger sig vara nöjda med tillställningen.
Flera företag som valt att inte ställa ut i Göteborg ångrar sig idag, bland annat mätjättarna Agilent och Tektronix.
Alla är dock inte lika nöjda. Framför allt gäller det utställarna inom konstruktion. Mässan har inte lyckats attrahera tillräckligt många konstruktörer för att tillfredsställa dessa utställare.


Adam Edström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)