JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Siemens utbildar Nordenkunder i Kista
Siemens ytmonteringsmaskiner expanderar kraftigt i Norden. Nu bygger företaget ut sin verksamhet med ett utbildningscentrum för ytmontering i Kista.
- Vi har expanderat mycket kraftigt med vårt Siplace-system under de senaste tre åren. Antalet kunder, både stora och små, har ökat dramatiskt, säger Oscar Heydorn säljchef på Siemens Components Scandinavia för Siplace i Skandinavien.
 
För att bättre kunna stödja sina kunder lokalt har företaget beslutat om att bygga upp ett helt nytt utbildningscentrum i Stockholm. Exakt hur slutresultatet kommer att bli - exempelvis hur stora lokaler det handlar om eller vilka utbildningar som skall finnas där - är ännu inte helt beslutat.
 
Klart är dock att utbyggnaden kommer att ske i två steg. Den första etappen skall vara klar efter sommaren, då två Siplacemaskiner skall finnas på plats. Den andra etappen är däremot lite mer diffus, men målet är att visa att man kan ta ett helhetsansvar för ytmonteringen.
 
- Vi skall bygga upp en hel ytmonteringslina på plats som jag tror kan vara klar innan årsskiftet, säger Oscar Heydorn.
 
Tanken är att utbildningscentrumet skall stödja företagets kunder i Sverige, Finland, Norge och de Baltiska staterna. Utbildningsspråken är svenska, finska eller engelska.
 
- Tidigare har vi skickat våra kunder till München, Manchester eller utbildat dem i deras egna lokaler.
 
Hur stora investeringar det rör sig om vill Oscar Heydorn inte avslöja.


Anna Wennberg
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)