JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Jas-leverantör stärker civila EMC-sidan
Ericsson Saab Avionics köper EMC Services i Mölndal med sex anställda. Syftet är att bli starkare på den civila EMC-marknaden
Ericsson Saab Avionics har idag 50 - 60 personer som sysslar med EMC-frågor. Fokus ligger - förstås - på militär elektronik, företaget är den förmodligen största elektronikleverantören till Jas 39 Gripen. Nu vill man bredda verksamheten och nå ut till den civila marknaden.

- EMC Services är etablerade där på ett sätt som vi inte är. De har framför allt goda kontakter med fordonsindustrin. Dessutom har de lång erfarenhet av utbildning inom EMC, något som vi inte kan idag, men ser som mycket viktigt i framtiden säger Rolf Sandström, ansvarig för industrisamarbete på Ericsson Saab Avionics.

- Fordonsindustrin upplever idag samma problem som vi inom flyget gjorde för tio år sedan, med störningar som orsakas av tätt packad elektronik. Så vi tror att vi har något att erbjuda marknaden, säger Sandström.

EMC Services är inget stort företag, bara sex anställda och en omsättning kring 5 miljoner kronor. Men man har ett stort nätverk, inte minst tack vare vd Ulf Nilssons engagemang i olika EMC-sammanhang. De båda företagen har samarbetat i flera år.

- Vi kompletterar varandra bra. Ericsson Saab Avionics är väldigt duktiga på simuleringar och teori. Vår styrka är mer på det praktiska planet, säger Jan-Erik Hultman på EMC Services.

Att man nu får tillgång till Ericsson Saab Avionics stora mäthall i Linköping, stor nog att köra in fordon i, är naturligtvis en styrka. De nya ägarna kommer också att investera en hel del i verksamheten.

Namnet EMC Services behålls tills vidare, det anses av båda parter som väl inarbetat.

Någon köpeskilling vill företagen inte avslöja.

För några veckor sedan skedde en annan affär i EMC-Sverige, då Bergman & Bevingägda Teleinstrument köpte ESD-Center, med 20 anställda i Stockholm, Malmö och Strängnäs. Något sammanhang mellan affärerna uppges dock inte finnas.


Adam Edström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)