JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Blåtandssamarbete mellan Ericsson och Wind River
Ericsson Mobile Communications inleder samarbete med programvarujätten Wind River. Företagen har förenat Ericssons Bluetoothteknik med Wind Rivers programvara för utveckling av inbyggda system.
I och med samarbetet lanserar Wind River den nya blåtandsprodukten Blue Thunder. I Blue Thunder har Ericssons protokollstack för Bluetooth integrerats tillsammans med Wind Rivers realtidsoperativsystem Vx Works och utvecklingsmiljön Tornado. Tanken är att Blue Thunder ska göra det enklare att utveckla inbyggda system och smarta, trådlösa produkter som exempelvis mobiltelefoner, digitalkameror och bilinformationssystem med Bluetooth-kapacitet.

- Vi vill genom samarbetet med Ericsson göra det enklare för våra kunder att utveckla nya produkter med den nya Bluetooth-tekniken, säger JC Sarner, vice vd på Wind Rivers avdelning för konsumentprodukter. För att underlätta installationen av Blue Thunder tillkommer drivrutiner, support för tangentbordsinstallation och manöverbordstillämpningar.

- Antalet produkter med Bluetooth kommer att öka kraftigt med de nya möjligheterna som samarbetet mellan oss och Wind River ger , säger Jan Ahrenbring, vice vd på Ericsson Mobile Communications marknadsföringsavdelning.

Blue Thunder kommer att finnas ute på marknaden i slutet av året. I mitten av 2001 kommer den att kunna köpas som en integrerad del av utvecklingsmiljön Tornado för Internettillämpningar.


Lisa Ringström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)