JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Konstruktionskonsult sätter ribban högt
Det nybildade konsultföretaget IS3 vill bli "halvledarkonsulternas Arrow". Onekligen ett högt mål för ett företag med bara åtta anställda. - Hittar vi bara två duktiga personer och en bra kund någonstans i världen så startar vi en filial där, säger marknadschefen Steve Haws.
I en tid när system på kisel sägs ta över kommandot från system på kretskort så finns utrymme för en ny typ av tjänsteleverantör, som ska kunna hantera både logistik och konstruktion.

I likhet med dagens komponentdistributörer kan en sådan räkna med stordriftsfördelar, exempelvis bättre villkor hos IP-leverantörer och halvledartillverkare. En kund med 15 - 20 projekt om året kan pressa tillverkningskostnaden per krets till hälften eller en tredjedel av vad en kund med 5-10 projekt om året lyckas med.

Skillnaden mot distributörerna är dock att kraven på konstruktionskunnande är mycket högre. Denna nya typ av företag måste alltså kunna både konstruktion och logistik.

Resonemanget kommer från IP3, Integrated Semiconductor Supply Solutions, som på IP2000 för första gången lanserade sina tjänster. Man har ambitionen att vara just ett sådant företag som beskrivs här, och målsättningen är det inget fel på.

- Vi vill bli halvledarkonsulternas Arrow. Störst av alla oberoende aktörer inom halvledarkonstruktion och tillverkningstjänster, säger marknadschefen Steve Haws.

Att man hittills bara är åtta anställda, må vara i tre världsdelar, lägger inte några hinder för optimismen.

- Vi kommer att expandera snabbt, globalt. Varhelst vi hittar två duktiga personer och en bra kund startar vi en filial. Men det måste vara minst två personer - man ska inte jobba ensam, säger han.

Fria och oberoende

IS3 ägs av den amerikanska kontraktstillverkaren Product Assessment, PA. Detta företag har ett brittiskt dotterbolag, som fram till i våras bland annat gav konstruktionshjälp åt kunder till den taiwanesiska halvledartillverkaren UMC.

Men nu är UMC-banden kapade. Haws understryker att man är fristående och oberoende.

- Vi siktar på de allra största och mest krävande konstruktionerna, där möjligheten är stor att volymerna blir höga. Vi kan konsten att integrera IP, systemkonstruktion, halvledarproduktion och logistik, säger han självsäkert.


Adam Edström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)