JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Intel vill sänka förväntningarna på Bluetooth
Förväntningarna på radiotekniken Bluetooth är för högt satta och måste sänkas. Det tycker Simon Ellis som är marknadschef för Intels mobil och handdatorgrupp och ansvarig för företagets Bluetoothmarknadsföring.
- De produkter vi kommer att se i år klarar bara att ersätta kablar som punkt till punkt förbindelse, säger han.
 
En massmarknad för Bluetooth och produkter som klarar att koppla upp sig i små nätverk tror han dröjer ytterligare några år. Samma sak med produkter som fungerar utan att vara speciellt anpassade till varandra.
 
- Nu får vi produkter där till exempel en dator kan kommunicera med en speciell skrivare, inte med vilken skrivare som helst, säger han.
 
Han är dock optimistisk och jämför med när USB-standarden sattes för persondatorer.
 
- På tre år har vi kommit lika långt med Bluetooth som det tog oss fem år att komma med USB och idag finns USB på varje ny dator.
 
Nästa månad hålls den tredje Bluetoothträffen där tillverkare av olika produkter samlas för att testa sina produkter med varandra. Samtidigt arbetar Bluetooth Special Interest Group med att utveckla fler profiler för kommunikation mellan apparater, till exempel en profil för att föra över bilder från en digitalkamera till en pc. Idag finns profiler färdiga för röst, filöverföring, synkronisering och uppkoppling mot Internet.


Jonas Ryberg
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)