JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Syntes för inbyggd självtest
Deterministisk inbyggd självtest är det billigaste och snabbaste sättet att få ett system på kisel testbart. Det menar åtminstone Synopsys, som lanserat ett verktyg för ändamålet.
Synopsys har utökat sitt verktyg DFT Compiler med Socbist, ett verktyg som syntetiserar in deterministisk inbyggd självtest (Dbist, deterministic built-in self test) i stora kiselkonstruktioner. Enligt företaget ger detta verktyg lika bra feltäckningsgrad (98-99 procent) som en komplett scanslinga, men mängden testdata blir högst någon procent.

Den nödvändiga testtiden reduceras till högst 10 procent jämfört med full scan, och det krävs dessutom bara mellan 16 och 20 ben för teständamål vilket minskar behovet att investera i nya automatiska testare.

Jämfört med traditionell inbyggd självtest blir också fördröjningarna testade på ett strukturerat vis, och feldiagnostiken blir betydligt mer omfattande.

Kräver mer kisel

- Vår metod ger samma kvalitet som full scan samtidigt som kostnaderna blir ännu lägre än för traditionell inbyggd självtest eller komprimerad scan, säger marknadschefen David Hsu.

En möjlig nackdel är att metoden kräver aningen mer kisel än full scan. Den logik som krävs för inbyggd självtest ökar kiselytan med 1,1 procent, medan full scan om den görs rätt sällan kräver mer än 1,0 procent av logikens kiselyta.

- Det är ytterst marginellt, säger David Hsu.

En viktig faktor är också att konstruktionsmetodiken inte påverkas mer än den görs för implementering av full scan, eftersom
det nya verktyget ingår i Synopsys syntesflöde.

Verktyget finns tillgängligt i begränsade upplagor och har ett listpris på 175 000 dollar för ett års licens.

Adam Edström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)