JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mobiler allt större del av Ericsson
Ericssons försäljning fortsätter uppåt i en stadig takt på drygt 40 procent per år. Mobiltelefonerna står för en kraftigt ökande del av omsättningen.

När Ericsson lägger fram sina försäljningssiffror för årets första nio månader framträder en bild av jämn tillväxt. Hittills under året har företaget fått beställningar värda 135 miljarder kronor, 41 procent mer än under motsvarande period i fjol. Vinsten steg med 65 procent till 10,3 miljarder.

Inom affärsområdet Mobiltelefoner och terminaler har omsättningen fördubblats på ett år, och det står under årets tredje kvartal för 27 procent av försäljningen, att jämföra med 19 procent under motsvarande period ett år tidigare.

Inom det område som kallas Infokomsystem, det vill säga fast telefoni, sker också en ökning, med 25 procent, men eftersom den tillväxten är långsammare än på övriga områden så minskar dess andel av omsättningen.

Det står idag för 28 procent av företagets omsättning medan området Mobilsystem (främst basstationer), står för 43 procent. I sin kommentar till siffrorna betonar Ericssons VD Lars Ramqvist att det nya mobiltelefonsortimentet tagits emot väl på marknaden, men han nämner att området Infokomsystem "visar otillfredsställande resultat" och att prispressen på AXE ökar.

Även antalet anställda växer, om än inte i samma hisnande takt som omsättningen. Antalet anställda låg i slutet av september strax över 99 000, en tiondel högre än ett år tidigare.

Alexander Kristofersson

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)