JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
torsdag 6 augusti 2020 VECKA 32
Igår tillbakavisade Intel den senaste stämningen från AMD och kallade den för ett exempel på "juridisk dissonans". Tvisten mellan bolagen trappas nu upp i såväl domstolarna som i medierna.
AMD har under sommaren lämnat in minst fyra stämningsansökningar rörande Intel. I juni anklagade man Intel för brott mot antitrustlagarna och hävdade att Intel missbrukat sin dominerande ställning på x86-processorer. I Japan har AMD stämt Intel två gånger för brott mot monopollagarna där. Och nyligen stämde man sin kontrahent för ojusta affärsmetoder.

AMD anser sig också få stöd från myndigheter världen runt. EU-kommissionen har gjort husrannsakan på flera Intelkontor runtom i Europa, och även myndigheterna i Korea undersöker om Intel använt olagliga marknadsföringsmetoder och rabattförfaranden.

Intel blir dock inte svaret skyldigt. Tvärtom - bolagets advokater uttalar sig starkt, gärna och ofta om stämningarna.  Anklagelserna från AMD viftas bort som varande "inkorrekta och motsägelsefulla".

- AMD försöker beskylla Intel för sina många misslyckanden på marknaden som i själva verket är ett direkt resultat av AMDs egna verksamhet eller brist på verksamhet, säger Inteladvokaten Bruce Sewell till Electronic Engineering Times.

- AMDs färgstarka språk och sirliga utsagor kan inte skyla över att företagets mål är att skydda sig från priskonkurrens.

AMD låter förstås inte sådana anklagelser passera obemärkt. Företagets juridiskt ansvarige Thomas McCoy hävdade igår i ett pressmeddelande att "Intels svar överraskar inte med tanke på vad de försöker dölja, men bolagets monopolmissbruk är helt klart och omöjligt att förneka".
Att denna strid kommer att gå vidare är ingen vågad gissning.


MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)