JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
onsdag 23 september 2020 VECKA 39
Intel och ST Microelectronics ska samarbete kring NOR-flash. Genom att erbjuda hård- och mjukvarukompatibla minnen vill de i framtiden sänka utvecklingskostnaderna för mobiltelefontillverkarna.
För allra första gången samarbetar Intel och ST kring gemensamma minnesspecifikationer. Och syftet är att vara ”second source” för varandra.

-         ­­ST och Intel har gått samman för att ge telefontillverkarna stabil tillgång till NOR-flash i multimediatelefoner med megapixelkameror, video och bredbandiga datafunktioner, säger Giuseppe Crisenza, ansvarig för ST Microelectronics minnesprodukter.

Redan finns de första samspecificerade NOR-flashen framme från båda företagen. Det handlar om flernivåsminnen (multi-level-cell) som rymmer 512 Mbit och är tillverkade i 90 nm. Fast detta är bara början.  

-         Vi arbetar nu tillsammans för att definiera nästa generations funktioner, minnesgränssnitt och kapslingstekniker i 65 nm, säger Giuseppe Crisenza.

Nästa punkt på agendan är alltså att ta fram 1 Gbitminnen i 65 nm som följer de gemensamma specifikationer. 

Idag är NOR-flash den mest använda minnestekniken i mobiltelefoner. Hela 92,8 procent av de flashminnen som byggs in i mobiltelefoner har NOR-arkitektur, enligt analysföretaget iSuppli. Intel och ST påstås leverera mer än 40 procent av de NOR-flash som används i dagens telefoner.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)