JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Indien kan kasta ut Huawei och ZTE
Den indiska regeringen överväger att förbjuda kinesiska leverantörer av telekominfrastruktur, inklusive jättarna Huawei och ZTE, med motiveringen att de utgör en risk för den nationella säkerheten.
Redan har Indien infört hårda restriktioner för import av kinesiska mobiltelefoner, och nu förbereder landets regeringen en utvidgning av restriktionerna till att även omfatta produkter för telekominfrastruktur, skriver nyhetsbrevet Cellular News (länk). Landets departement för telekomfrågor (DoT, Department of Telecom) har föreslagit ett förbud för kinesiska telekomprodukter i 20 av landets 22 distrikt. DoT ska nu ta ärendet vidare till Inrikesdepartementet.

Förbudet skulle slå hårt mot Huawei och ZTE, de snabbt växande kinesiska telekomföretagen. De indiska operatörerna är dock emot förbudet, som de menar skulle minska konkurrensen och därmed höja priserna. Ericsson, Nokia-Siemens och Motorola hör till de som skulle kunna vinna på förslaget.

Tidigare i år tackade operatören BSNL nej till ett erbjudande från Huawei om telekomutrustning för regionerna närmast Pakistan, enligt uppgift efter påtryckningar från indiska säkerhetsmyndigheter (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)