JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
lördag 11 juli 2020 VECKA 28
Tyska test- och mätföretaget Rohde & Schwarz tar hjälp av belgiska NMDG för att kunna erbjuda olinjär analys av komponenter och subsystem på rf-området.
De allt mer avancerade modulationsmetoderna gör det nödvändigt att använda olinjära modeller för karakterisering och simulering men också för att sedan testa rf-komponenterna.

Agilent lanserade de så kallade X-parametrarna för två år sedan. X-parametrar kan ses som ett superset av de linjära S-parametrarna och används för att karakterisera amplitud och fas i de övertoner som bildas när man driver testobjektet med så stora signaler att det inte längre arbetar linjärt.

År 2008 började också den belgiska systemintegratören NMDG att göra motsvarande mätningar med instrument från Rohde & Schwarz. Nu formaliserar företagen samarbetet som ger Rohde & Swchwarz kunder access till NMDG:s teknik.

– En nätverksanalys som karakteriserar olinjära effekter gör det möjligt att redan tidigt i designfasen optimera rf-komponenter och rf-system. Det är därför som konstruktörer av halvledarkretsar blir allt mer intresserade i test- och mätlösningar som på ett reproducerbart sätt kan anvndas för att jämföra data som samlats in under karakterisering, modellering och simulering, säger Jörg Fries i ett pressmeddelande. Han är ansvarig för spektrum- och nätverksanalysatorer på Rohde & Schwarz.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)