JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Vellinge ihop med danska BB Electronics
Genom att gå samman med den danska legotillverkaren BB Electronics blir Vellinge Electronics i ett slag dubbelt så stor.


- Det finns fyra områden där det uppstår synergieffekter, säger Claes Wretlind som är vd på Vellinge Electronics utanför Malmö.

- Eftersom vi tillverkar snarlika produkter kan vi få upp volymerna på komponenterna. Det ger dels lägre priser men innebär också att vi blir en attraktivare partner för våra leverantörer, säger han.

- Dessutom kan vi utveckla logistiken och samverkan mellan oss och våra leverantörer.



Flera fördelar


Totalt får den nya koncernen en omsättning på cirka 900 miljoner svenska kronor.

- Det blir en tillräckligt stor bas för att kunna sätta upp kontor i till exempel Tyskland eller Belgien för att finna nya kunder.

Ytterligare en skalfördel som Claes Wretlind nämner är det blir lättare för företaget att hänga med i processutvecklingen och att underlaget för att bredda verksamheten till att även omfatta ett designcentra ökar.

- Med två fabriker blir det också enklare att hantera större volymer samtidigt som det ger högre leveranssäkerhet.

Affären ska vara slutförd innan årsskiftet. En av frågorna som återstår att lösa är vad det nya bolaget ska heta. En sak är dock säker, den nya koncernen vill fortsätta växa i snabb takt.

- Jag vill inte stänga några dörrar till andra samarbeten i framtiden, säger Claes Wretlind.

Per Henricsson

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)