JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Realtids-OS dominerar inbyggda verktyg
Realtidsoperativsystem dominerar marknaden för verktyg för inbyggda system, med Wind River som den största leverantören.


För första gången har analysföretaget Dataquest presenterat en marknadsanalys om verktygsmarknaden för området inbyggda system.

I Dataquests tappning omfattar denna marknad allt från realtidsoperativsystem, avlusningsverktyg, och kompilatorer till kompletta utvecklingsmiljöer. Marknaden var förra året värd totalt 559 miljoner dollar, och bestod till huvuddelen av realtidsoperativsystem. Avlusningsverktyg kom på andra plats med en marknadsandel på 14 procent, medan kompilatorer nådde 9 procent.

Dataquests rankinglista över de fem största verktygsleverantörerna inom inbyggnad var också klart dominerad av realtidsoperativsystem. Wind River Systems, Integrated Systems och QNX är alla stora leverantörer av realtidsoperativsystem, RTOS, och hamnade på första, andra respektive fjärde plats på listan.

Med på topplistan fanns också Green Hills Software, mest känt för sina kompilatorer, och Applied Microsystems som levererar utvecklingsmiljöer för inbyggda system.

Samtidigt fortsätter telekomprodukter att driva marknaden. Enligt Dataquest var telekom det största tillämpningsområdet för inbyggnadsverktyg 1998, följt av konsumentelektronik, datorer och biltillämpningar.

Susan Kelly

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)