JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Gott om höjdpunkter på mässan
Utbudet inom elektronikproduktion, kvaliteten på seminarierna, Imegos designtävling och Heta Stolen. Se där fyra av höjdpunkterna på Komponentmässan i Göteborg, och fyra givna ämnen för Elektroniktidningens dagliga utgåvor på mässan.
När mässan Komponent & Elektronikproduktion öppnar sina portar för besökarna på tisdag så är förväntningarna högt ställda. De flesta utställare som Elektroniktidningen varit i kontakt med rapporterar så gott som samfällt att just deras kunder och kontakter kommer att sluta upp så gott som mangrant. Och arrangörerna har nått åtminstone ett av sina delmål - antalet utställare är nu över 400.
 
- Och vi tar emot anmälningar in i det sista, berättar projektledaren Ulla Oddhammar på Svenska Mässan.
 
Såhär före mässan ser elektronikproduktion ut att bli den intressantaste avdelningen, med bra bredd på utställarna och gott om produktnyheter i stort och smått. Den som letar kontraktstillverkare, mönsterkortstillverkare, produktionsmaskiner och tillbehör kommer inte att bli besviken.
 
Komponentsidan är också välrepresenterad. Alla stora distributörer, utom Avnet, finns på plats. På mätområdet är det lite glesare, men åtminstone en världspremiär kommer att äga rum, hos Pendulum Instruments.
 
Konferensprogrammet är, som Elektroniktidningen tidigare rapporterat, synnerligen välmatat. Ett 40-tal halvtimmeslånga gratisseminarier med föreläsare från elektronikens frontlinjer erbjuds alla besökare.
 
En annan höjdpunkt blir troligen forskningsinstitutet Imegos designtävling. På Imego, där Volvos chefsdesigner Aina Nilsson sitter i styrelsen, menar man att formgivning är en mycket viktig del av produktutvecklingen, som alltför ofta försummas. För att råda bot för detta har man anordnat en tävling i ämnet, vars resultat kommer att redovisas i Imegos särskilda tävlingsmonter B05:82.
 
Heta Stolen blir förhoppningsvis också en höjdpunkt. Varje dag, klockan 11 och 14, kommer några av elektroniksveriges mest intressanta människor att intervjuas på scen, i monter B01:52.
 
Allt detta kommer självklart att rapporteras om i Elektroniktidningens dagliga utgåva. I likhet med tidigare branschmässor producerar Elektroniktidningen dagligen en tidning på plats på mässgolvet. Tidningen delas ut till alla besökare och utställare, och görs i monter B02:40.


Adam Edström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)