JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Alltid fräscha nyheter på nya webbtjänsten
Snart öppnar Elektroniktidningens nya webbtjänst, på www.elektroniktidningen.se. Ständigt uppdaterade nyheter, sökbart artikelregister och kontaktuppgifter till alla företag i elektronikbranschen är några av nymodigheterna.
Den 5:e september, på Komponentmässan i Göteborg, går det officiella startskottet för Elektroniktidningens nya nättjänst, med en hel rad nya funktioner.
 
Tjänsten har en allmän del som är tillgänglig för alla besökare, samt en del med utökad service för tidningens prenumeranter.
 
På den allmänna delen finns följande:
 
Ständigt uppdaterade nyheter. Besökaren möts av en löpsedel med nyheter som uppdateras flera gånger per dag. Löpsedeln är ett koncentrat av de artiklar som kontinuerligt publiceras under de fyra vinjetterna Sverige, Utland, Teknik och Produkter.
 
Från och med november kommer det också att finnas möjlighet att få ett dagligt nyhetsbrev med ett urval av de viktigaste nyheterna som publicerats under dagen. Anmälningar till detta tas upp redan nu.
 
Kalender med aktuella konferenser, mässor och kurser.
 
Branschregister. Hela elektronikbranschen samlad på ett ställe. Här finns adresser och telefonnummer till (nästan) alla företag inom elektronik. Här går det också att få reda på vem som är återförsäljare eller agent för ett visst fabrikat, eller vilka företag som säljer produkter inom ett givet område. Registret innehåller alla data i boken Svensk Elektronik, utgiven av Ekonomisk Litteratur, och är framtaget i samarbete med detta företag samt Nordic Net Products.
 
Krönikor. Elektroniktidningens medarbetare har åsikter om mycket inom elektronik. I krönikeform blandas här ledare och kåserier med allvarliga undertoner.
 
Elektronikaktieindex. I samarbete med tidningen Affärsvärlden, som ges ut av samma förlag som Elektroniktidningen, finns här aktuella kurser för elektronikföretag noterade på Stockholmsbörsen.
 
Enkät. Var fjortonde dag ställer redaktionen en ny aktuell fråga till webbplatsens besökare.
 
Dessutom finns givetvis mängder av information om Elektroniktidningen, om våra medarbetare, våra annonsmöjligheter samt möjligheter att bli prenumerant på tidningen, beställa enstaka nummer samt ändra utdelningsadress.
 
I den del av webbtjänsten som är öppen för prenumeranter finns ytterligare en rad funktioner.
 
Senaste numret. Här läggs större delen av det senaste numrets innehåll i samband med att tidningen når prenumeranterna. En av många efterlängtad nyhet är också ett arkiv med möjlighet att fritextsöka bland alla de närmare 3 500 artiklar vi publicerat sedan 1995.
 
Marknadsnycklar. En annan nyhet är att tabellerna till marknadsnycklarna kommer att publiceras här. Dessa har inte varit tillgängliga på Internet förut.
 
På sikt kommer här också att byggas upp en databas med artiklar från industrin.


Adam Edström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)