JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Branschrävar drar igång Power One
Amerikanska Power One har startat kontor i Stockholm. Två rutinerade strömförsörjningspersoner står bakom - Mikael Theorén från Powerbox och Arne Strickert, Sverigechef för norska Powec.
Power One, ett av världens tio största bolag inom strömförsörjning, har hittills inte högprioriterat de skandinaviska länderna. Men nu ska det bli ändring. Företaget har öppnat ett kontor i Stockholm efter att tidigare ha skött försäljningen via agenter och från Storbritannien.
 
- Vi siktar på att omsätta kring 100 miljoner kronor i år, säger Mikael Theorén, som basar för ena halvan av kontoret.
 
Han är en välkänd person i strömförsörjningssverige, efter 16 år på Powerbox varav tre som vd och det sista året ansvarig för försäljning och marknad. Arne Strickert, hans parhäst på det nya kontoret har också jobbat många år med strömförsörjning, under de senaste åren som bas för norska Powecs svenska kontor.
 
Att herrarnas krafter skulle förenas var dock något av slumpens skörd. För Powec köptes av Power One så sent som i mitten på maj. Då hade redan Mikael Theorén jobbat i några veckor på att dra igång det kontor som ska hantera Sverige, Finland och Norge. Danmark sköts från Tyskland.
 
- Det blev rätt naturligt att samordna verksamheterna, säger de båda.
 
Powec, som gör kraftutrustningar främst för kommunikationssystem, är det senaste i raden av förvärv för Power One. Tidigare har man köpt schweiziska Melcher samt de amerikanska IPD, International Power Device och HC Power.
 
Melcher är ett väletablerat bolag inom strömförsörjning i Europa, som Power One köpte inte minst för att stärka sin ställning i denna del av världen.
 
IPD har en serie intressanta högdensitetskraftmoduler som ska konkurrera med fabrikatet Vicor, som ju representeras av Mikael Theoréns förre arbetsgivare Powerbox. HC Power gör stora system för kraftförsörjning upp till någon megawatt. Power One gör även små ytmonterbara kraftmoduler som konkurrerar med Ericssons Macrodensprodukter.


Adam Edström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)