JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Liten satellitantenn med stort urval
Cybertenna är en antenn för multisatellitmottagning. Den är liten, lättmonterad och klarar både regn och blåst utan att ge sig av över taknocken.
- Cybertenna är mindre än alla av mig kända multisatellitparaboler. Den är okänslig för snö eftersom det är en lins och hålet i mitten minskar vindlasten väsentligt, säger Stig Peterson som utvecklat antennen.
 
Antennen fungerar för frekvenser på 10,7 - 12,75 GHz. Den är fast monterad och tar in varje satellit med var sin mottagare. Antalet satelliter begränsas bara av hur många mottagarhuvuden som sitter bakom antennen.
 
- I mars 1999 hittade vi äntligen rätt tillverkningsteknik, när vi var hos Dorocell i Dorothea och diskuterade att gjuta antennen i teknisk EPS, expanderad polystyren, säger Anette Peterson.
 
Antennen byggs som en frigolitklump. Mikrovågorna dämpas inte av frigoliten, så det går bra att gömma de tekniska finesserna inuti materialet.
 
Dorocell ska stå för volymtillverkning av över 10 000 antenner per månad. Antennerna kommer att säljas av etablerade butiker och installatörer i satellitbransch.
 
- Eftersom vi ska konkurrera på massmarknaden kan vi inte ligga mycket högre i pris än en motsvarande multisatellitparabol, säger Stig Peterson.


Torun Bager
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)