JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Verifiering på halva tiden

Cadence vässar simulatorer och kopplar in acceleration vid behov

Incisive är en verifieringsplattform från Cadence, som klarar simulering av både analoga och digitala kretsar, inklusive rf-delar och en hel del programvara.Till plattformen hör också möjligheten att få tillgång till hårdvaruacceleratorer utan att behöva köpa dem.
Att verifiera en halvledarkonstruktion kan ta upp till 80 procent av konstruktionstiden. Enligt Cadence beror detta i stor utsträckning på att verktygen inte kommunicerar tillräckligt bra med varandra, och på att konstruktörer inte har tillgång till hårdvaruacceleratorer och emulatorer i tillräckligt hög utsträckning, i synnerhet inte i slutfasen av konstruktionsarbetet då de behövs mest.

Lanseringen av verifieringsplattformen Incisive är Cadence försök att ändra på detta. I grundpaketet ingår simulatorer för VHDL, Verilog och System C. Analogversionerna AMS-VHDL och AMS-Verilog finns som tillägg, liksom stöd för formell verifiering genom språket Sugar och för verifiering av algoritmer för digital signalbehandling i programmet Signal Processing Workbench.

- Den stora poängen är att plattformen gör det möjligt att använda en konsekvent metodik för verifieringen. Vi har byggt in mängder av erfarenheter från våra kunder som guidar användaren genom hela verifieringsprocessen, från systemnivå och IP-block till färdig asic, säger Cadence produktchef Rahul Razdan.

- Att halvera verifieringstiden är fullt möjligt med denna plattform. Vi ser detta som ett lika stort steg för verifiering som simulering var en gång i tiden.

Vanlig simulering brukar ta orimligt lång tid ju större delar av konstruktionen som ska simuleras, i praktiken ju närmare slutfasen man kommer. Det är här hårdvaruacceleratorer, även kallade emulatorer, kommer till sin rätt. De är dock orimligt dyra för enskilda projekt, vilket Cadence vill lösa genom att låta ett antal körningar på acceleratorn Palladium utgöra ett tillval. Naturligtvis finns även ett tillval där en hel Palladium ingår. Cadence kallar upplägget för Acceleration-on-demand.

Plattformen är tänkt att användas för konstruktioner från en miljon grindar och uppåt. Priserna är enligt Cadence satta för att attrahera även mindre och medelstora företag - grundversionen går på 27 000 dollar per licens, begrän-sad tillgång till Palladium kostar 200 000 dollar, och ett komplett paket inklusive en egen Palladium går på 360 000 dollar.

Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)