JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sajt ska snabba upp minnesutvecklingen
Med en nylanserad webbtjänst vill Denali Software göra det lättare för konstruktörer att utvärdera, köpa och integrera den senaste minnestekniken samt hjälpa minnestillverkarna med att snabbare ta till sig ny teknik.
Amerikanska Denali Software bygger just nu upp en webbtjänst med namnet eMemory.com. Målet är
 
att sätta fart på det hittills så ineffektiva flödet av nydanande minnesteknik mellan minnestillverkare och systemkonstruktörer. Sajten kommer att fokusera på lite olika användningsområden, där vissa delar är öppna för alla. Den översta nivån är ett öppet forum som fokuserar på DRAM, SRAM och flashminnen. Där skall rena nyheter presenteras samt nya minnestyper kunna diskuteras.
 
Tanken är att konstruktionsingenjörer skall söka sig till sajten för att leta minnesnyheter till sina framtida system. De skall även kunna ladda ner modeller av de senaste minnesarkitekturerna, såsom FC-RAM från Fujitsu och SigmaRAM från NEC.
 
En annan tjänst, kallad Memory Exhange, skall knytas samman med Denalis eget simuleringsverktyg Memory Modeler. Tjänsten skall erbjuda systemkonstruktören data som gör att man kan jämföra olika minnen, alternativa minnestillverkare samt ett sätt att snabbt få färsk information från tillverkarna.
 
Memory Market är ytterligare en produkt som vänder sig till systemföretagen. För 400 000 dollar per år får de tillgång till ett verktyg som binder samman eMemorys komponentdatabas med det egna integrerade system för orderhantering, logistik och materialförsörjning, supply chain management systems.
 
Memory Launch är slutligen en tjänst som vänder sig till minnestillverkarna. Tanken är att den skall ge dem ett säkert sätt att föra ut information om nya minnesprodukter, även inbyggda minnen.


Anna Wennberg
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)