JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. TI släpper 3D-tv för konsumentmarknaden
ImageTexas Instruments har tillsammans med Samsung och Mitsubishi lanserat en 3DTV-lösning för konsumentmarknaden. Lanseringen skedde på den amerikanska hemmabiomässan Cedia och bygger på TIs teknik med mikromekaniska speglar. Fortfarande krävs det dock ett par speciella glasögon för att uppleva 3D-effekten.
”Det är den enormt snabba svars- och uppdateringstiden för de mikromekaniska speglarna som gör det möjligt” skriver Texas Instruments i ett pressmeddelande. De tv-apparater som Samsung och Mitsubishi byggt har en uppdateringshastighet på 120 Hz samtidigt som de visar programmet med full HD-upplösning.

ImageFör att få 3D-effekten måste man ansluta tv:n till en lämplig källa, till exempel dator eller DVD-spelare, via ett HDMI/DVI-gränssnitt. De speciella glasögonen som behövs för att skapa 3D-bilden är synkroniserade med tv:n och ska vara fria från flimmer enligt TI.

En svaghet med den här typen av teknik brukar vara att man behöva sitta mitt framför tv:n för att få den bästa bilden. TI säger ingenting om detta.

Än så länge är utbudet av filmer begränsat, TI nämner Meet the Robinsons, Harry Potter och Fenixorden liksom Beowulf and Avatar men hoppas också att spelindustrin ska hoppa på tåget.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)