JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kina dominerar på basstationer

Kinesiska ZTE tog hem 21 kontrakt på basstationer, ett mer än konkurrenten Huawei, under andra kvartalet i år. Ericssons kvartal räddades av ett miljarddollarskontrakt med China Mobile, enligt analytikern Earl Lum.
Under årets andra kvartal signerades 67 kontrakt på mobilbasstationer i världen, upp från första kvartalets 47. Av dessa 67 kontrakt gick 41 till kinesiska ZTE och Huawei, snudd på jämnt fördelat. De flesta kontrakten gällde Asien och Afrika. Det framgår av en färsk rapport från EJL Wireless, skriven av dess grundare och huvudanalytiker Earl Lum.

- Alla stora basstationstillverkare säkrade minst ett kontrakt under kvartalet. Men Motorla och Nortel lyckades bara få ett enda. Ericsson och Alcatel-Lucent skrev båda miljarddollarkontrakt med China Mobile under kvartalet, kommenterar Lum i ett pressmeddelande.

Hur mycket pengar de olika kontrakten inbringade framgår inte av pressmeddelandet.

Lum konstaterar dock att på marknaden för CDMA-utrustning dominerar Kina totalt - här gick alla kontrakt under andra kvartalet till kinesiska tillverkare.

EJL Wireless är ett analyshus som följer mobilvärlden och kvartalsvis publicerar rapporter om hur det går för tillverkarna av infrastruktur, vilka order de fått, av vem och för vilken teknik.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)