JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Per Henricsson: Lövtunna marginaler för stora kontraktstillverkare

PellePer Henricsson:
Lövtunna marginaler för stora kontraktstillverkare

De tre stora kontraktstillverkarna i Norden har haft det motigt de senaste åren. Partnertech, Kitron och Note har alla gått med förlust och tvingats avvecklat eller sälja hela enheter. Men hur ser det ut om man tittar över en längre period som åtta år eller mer, då borde väl bilden blir en annan?
Att det går upp och ned i EMS-branschen hör till spelets regler och företagens chefer brukar framhålla att man därför måste bedöma resultatet över en konjunkturcykel för att att få en rättvis bild. Eftersom Partnertech, Kitron och Note alla är börsnoterade är det förhållandevis enkelt att ta fram historiska siffror.

Längst tillbaka kommer man hos Partnertech, där går det att få siffror ända till 1999, 12 år tillbaka i tiden. Det är såpass långt tillbaka att man kan hävda att perioden åtminstone rymmer två konjunkturcykler.

Av de tolv åren har verksamheten gått med förlust sex år (räknat på sista raden efter skatt) och sex år har det blivit vinst. Summerar man ihop förluster och vinster blir det ett överskott på 146,6 miljoner kronor. Den sammanlagda omsättning landar på 22,112 miljarder kronor.

Väljer man att istället räkna ut vinstmarginalen hamnar den på ynka 0,7 procent.

Norsk-litauiska Kitrons historia går bara att följa tillbaka till år 2003. Även Kitron har gått med förlust hälften av dessa åtta år. Summerar man siffrorna blir de dock lite bättre än för Partnertech.

Kitron kan skryta med en marginal på sista raden (efter skatt) på 0,9 procent.

I en klass för sig ligger Note. Företaget, som har en hängiven supporterskara på aktiechattarna, har historiska data för tio år tillbaka i tiden. Fyra av dessa har bolaget gått med förlust och sex år har det blivit vinst. Trots detta blir marginalen på sista raden efter skatt bara 0,2 procent.

Tittar man istället på enskilda år ligger Kitron bäst till även där. Företaget hade under 2008 en marginal på hela 9,4 procent. Partnertech har som bäst haft 6,8 procent (år 2000) och Note toppade på 5,1 procent år 2003.

Men ska man nå en marginal på mellan 5 och 7 procent över en konjunkturcykel, vilket är en siffra som företagens vd:ar ser som rimligt, räcker inte det.

Är jämförelserna orättvisa, vad tycker du?

Hela underlaget finns dock i tabellen nedan så du kan bilda dig en egen uppfattning.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)