JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Canonical vill säkra IoT-prylarna

På torsdag eftermiddag ska Linuxleverantören Canonical presentera teknik som adresserar IoT-säkerhet – ett aktuellt område med tanke på den omfattande ddos-attacken som nyligen genomfördes via shanghaiade inbyggda system.

– Annonseringen kommer adressera säkerhet och pålitlighet i IoT-system och hur några av de fundamentala sårbarheterna inom säkerhet kan överkommas, säger inbjudan.

Elektroniktidningen vet inte vad annonseringen kommer att handla om.

Men en intressant IoT-teknik som på sistone bubblat upp inom Canonical är paketeringstekniken Snappy.

Den 17 oktober på en öppenkodskonferens i London, delade Canonicals grundare Mark Shuttleworth med sig av en idé om säkerhet inom IoT, att uppkopplade prylar bara ska kunna köra signerad kod i en sandlåda med väldefinierade gränssnitt, och att detta kanske till och med borde vara ett lagkrav, som CE-märkning. 

Idén skulle kunna implementeras med hjälp av Snappy, en teknik att paketera, signera och distribuera Linux-appar. En fin detalj är att implementeringar  finns redan idag, och att allt är öppen källkod och gratis. Snappy stöds redan av allt från drönar-Linuxar till moln-Linuxar.

Bland detaljerna i lösningen finns att nycklarna ska förvaras hos tredjepart för att gardera mot produktens support försvinner från marknaden.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)